Tisztelt Ügyfeleink!

Az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Teskándi Közös Önkormányzati Hivatalban és annak Kirendeltségeiben – összhangban az országos intézkedésekkel – szeretnénk a legminimálisabbra csökkenteni a koronavírus terjedésének esélyeit.

Ezért, kérjük Kedves ügyfeleinket, hogy amennyiben lehetséges kerüljék a személyes ügyintézést, helyette szíveskedjenek az elektronikus, telefonos vagy postai ügyintézést igénybe venni.

A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniás szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:

Gyakori és alapos kézmosással sokat tehetünk a fertőzések ellen

Gyakori és alapos kézmosással sokat tehetünk a fertőzések ellen. Add tovább!

Közzétette: Koronavírus tájékoztató oldal – 2020. március 9., hétfő

Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).

Amennyiben önmagukon koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog.

Betegen senki ne menjen közösségbe. Akinél láz, köhögés, légúti megbetegedés jelentkezik, maradjon otthon. NE MENJEN orvosi rendelőbe!

Hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld számait: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

 

Bencze Ildikó

jegyző